לחם שיפון

לחם בריאות מקמח שיפון

רכיבים:
לחמי בריאות

  • 600 גר' קמח שיפון.
  • 200 גר' קמח מלא.
  • 100 גר, סובין חיטה.
  • 180 מ"ל שמן זית (כוס חד פעמי פלסטיק).
  • 1 כף סוכר חום.
  • 1.5 כפות מלח ים.
  • 2.5 כפות שמרים יבשים.
  • 650 מ"ל מים פושרים.

הכנה:
את הקמחים, סובין, סוכר והשמרים מכניסים לקערת מיקסר ומערבבים מעט, מוסיפים את המלח, שמן זית ומים וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד קבלת בצק רך ונעים. אם הבצק קצת דביק מוסיפים מעט קמח ואם הבצק קצת קשה מוסיפים מעט מים. את הבצק מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ- שעה, לאחר שעה מעבדים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים את הבצק לשני חלקים, יוצרים כיכר בצורה שרוצים (אפשר מאורך, עגול וכו'). מכסים שוב במגבת ומתפיחים כ- חצי שעה נוספת. חורצים בזהירות את הבצק מלמעלה בעזרת סכין חדה ואופים בתנור חם מראש 200 מעלות צלזיוס למשך חצי שעה, מנמיכים ל 180 מעלות לעשרים דקות נוספות. חשוב מאוד לצנן את הלחם מעל רשת למשך עשרים דקות.