סלט שורשים

רכיבים:

  • שורש סלרי אחד קלוף.
  • סלק אדום אחד קלוף.
  • שני גזרים קלופים.
  • קולורבי אחד קלוף.
  • צנון אחד.
  • שתי כפות שומשום שחור. חצי כוס בוטנים/אגוזים קלויים.

לרוטב:

  • חצי כוס חומץ הדרים.
  • 2 כפות דבש/סילאן.
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ לשבבים.
  • 1 כף סויה קיקומן.
  • חצי כוס שמן שומשום.

הכנה:
להכנת הרוטב מתחילים עם הדבש והחומץ מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המרכיבים.
את כל הירקות חותכים לרצועות דקות וארוכות ככל הניתן.
חשוב לתבל ולהשאיר את הסלק בנפרד משאר הירקות כדי למנוע צביעתם.
מתבלים את כל הירקות ברוטב ומתבלים גם את הסלק, ממתינים חמש דקות לספיגת טעמים.
לפני הגשה מסננים את הסלק ומוסיפיםלשאר הירקות.
זורים מעל הכל את השומשום והבוטנים/אגוזים הקלויים.