פילה דג לוקוס ב"קראסט" תבלינים

מתכון לפילה דג לוקוס "בקראסט" תבלינים

מרכיבים:

  • 4 יח' פילה לוקוס (כ-180 גר' ליחי').
  • כף עלי תימין לימוני טרי.
  • כף עלי רוזמרין טרי.
  • כף זרעי כוסברה.
  • כפית זרעי כמון.
  • כפית זרעי קימל.
  • 50 גר' אגוזי ברזיל קצוצים (אפשר כל אגוז או שקד שאוהבים).
  • 10 כפות פירורי לחם בהירים.
  • 100 מ"ל שמן זית.
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס.

הכנה:
לתערובת תבלינים: את זרעי הכוסבר והכמון יש להכניס למטחנת קפה ולהפעיל בשני "פולסים" קצרים (אפשר במכתש ועלי) בקערה שמים את פירורי הלחם האגוזים, התימין והרוזמרין הקצוצים מתבלים במלח פלפל.
את הדגים מתבלים במלח ופלפל וטובלים בצד החשוף ללא העור בתערובת התבלינים ולוחצים בעדינות כדי שהתערובת תדבק לדג (למי שמותר על העור, יטבול משני הצדדים כמו שניצל).
מחמים על להבה בינונית מחבת עם שמן זית, מנערים מעט את הדג לפני ששמים במחבת
מטגנים על הצד של העור כ-5 דקות הופכים וממשיכים עוד כ- 4 דקות.
חשוב לדעת שזמן הטיגון יכול להתקצר ואו להאריך בהתאם לגודל הדג.

אני בחרתי להגיש את הדג עם קוביות פלפלים, חציל, שום כונפי ועגבניות צלויות (מעין גרסה שלי לרטטוי).
ועטרתי עם שמן אריסה ושמן כוסברה. אך אפשר רק עם פלח לימון.