קונדיטוריה

ממלכת המתוקים
קונדיטוריה: מעצמה בפני עצמה. פה נמצא עולם הדימויים שאני הכי אוהב: שמות כגון: "לשונות חתול", "אוזני הפיל", אצבעות שקדים, אוזני המן, והחושניים שבניהם "פיתויים מתוקים", "חטאים מתוקים"… ועוד רבים אחרים.

לעוסקים בענף הקולינרי העסקי, קונדיטוריה לרוב, היא עוד מחלקה במבנה המטבח השלם, אך אני יכול לומר שקונדיטוריה היא מחלקה עצומה החולשת על תחום מאוד נרחב. לא מדובר רק בבצקים לעוגות, קרמים, מוסים וקצפות. קונדיטוריה זה גם בצקים לפאי במילוי של פירות מסוכרים או ריבות שנרקחו במקום, טארטלטים מעוצבים מפירות העונה, קישים במילויים שונים של גבינות, ירקות ומגוון גדול של עוגיות, לחמים מדהימים ועוד ועוד… התמזל מזלי לעבוד עם כמה קונדיטורים מוכשרים במהלך חיי והתוודעתי לרזי הדיוק, המינון והתזמון הכל כך חשובים בקונדיטוריה. בהמשך תוכלו לקרוא ממקור ראשון על עבודתה של עדי בכר כשף קונדיטורית וכאשת מקצוע שאני מעריך מאוד.