בייגל מקמח מלא

בייגל קמח מלא

רכיבים:בייגל עם מלח אטלנטי/קצח.

  • 500 גרם קמח מלא. 300 גרם קמח לבן.
  • 200 גרם קמח שיבולת שועל (לטחון גס שיבולת שועל).
  • 1 כף מלח דק.
  • 1 כף סוכר חום קהה.
  • 1.5 כפות שמרים יבשים.
  • 60 מ"ל שמן זית כתית מעולה.
  • 550 מ"ל מים. להברשה-1 ביצה טרופה.
  • לזרייה מעט מלח אטלנטי גס, שומשום, קצח וכדומה.
  • סיר עם מים חמים.

הכנה:

להכניס לתוך קערה גדולה את קמח החום, הלבן, שיבולת שועל ומלח. מערבבים היטב. מוסיפים שמרים וסוכר מערבבים שוב, יוצרים גומה ומוסיפים את השמן והמים ומעבדים ולשים עד קבל בצק אחיד ונעים(אפשר גם במיקסר). מתפיחים מכוסה בניילון כשעה. בינתיים שמים סיר עם מים ומרתיחים. לאחר שעה לשים שוב כ- דקה, מחלקים לשמונה כדורים של 180 גרם בערך, מועכים מעט ויוצרים חור במרכז כל כדור פחוס ומרחיבים את החור ליצירת גלגל. את הגלגלים מחליקים לתוך המים החמים לדקה וחצי מכל צד מוציאים ללא המים ומסדרים יפה בתבנית עם נייר אפיה מורחים בביצה וזורים מלח אטלנטי גס ושומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות צלזיוס כ 35 דקות.