דג לברק צלוי ברוטב

מתכון פילה דג לברק צלוי ברוטב פלפלים חמוץ מתוק.

רכיבים:

  • 4 יחידות פילה דג לברק.
  • 1 יחידה בצל לבן קצוץ קטן.
  • 1 יחידה פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות.
  • 1 יחידה צ'ילי אדום קצוץ קטן.
  • 1 שן שום כתושה.
  • 2 כפות רוטב סויה תמרי.
  • רבע כוס רוטב תמר הינדי.
  • רבע כוס רוטב צ'לי מתוק.
  • רבע כוס מים.
  • מעט כוסברה קצוצה (לא חייב).
  • מעט שמן.
  • מלח, פלפל.


הכנה:

מתחילים בהכנת הרוטב יוצקים למחבת מעט שמן, מוסיפים את הבצל, מוסיפים את הפלפלים והשום מטגנים כ 2 דקות, מוסיפים את הסויה,תמר הינדי,צ'ילי מתוק ומים. מבשלים הכל יחד כ- שלוש דקות נוספות ומסירים מהאש.

את הדג מתבלים במלח פלפל, מחממים מחבת עם מעט שמן מכניסים את הדג על החלק של העור וצורבים על להבה בינונית כ 4 דקות, הופכים וממשיכים עוד כ 3 דקות ובודקים שזה מוכן.

להגשה: הניחו על צלחת הגשה מעט מהרוטב סדרו את הדג מעל ופזרו כוסברה.