מתכון פילה דג לברק צלוי ברוטב פלפלים חמוץ מתוק.
רכיבים:
- 4 יחידות פילה דג לברק.
- 1 יחידה בצל לבן קצוץ קטן.
- 1 יחידה פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות.
- 1 יחידה צ'ילי אדום קצוץ קטן.
- 1 שן שום כתושה.
- 2 כפות רוטב סויה תמרי.
- רבע כוס רוטב תמר הינדי.
- רבע כוס רוטב צ'לי מתוק.
- רבע כוס מים.
- מעט כוסברה קצוצה (לא חייב).
- מעט שמן.
- מלח, פלפל.
הכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב יוצקים למחבת מעט שמן, מוסיפים את הבצל, מוסיפים את הפלפלים והשום מטגנים כ 2 דקות, מוסיפים את הסויה,תמר הינדי,צ'ילי מתוק ומים. מבשלים הכל יחד כ- שלוש דקות נוספות ומסירים מהאש.
את הדג מתבלים במלח פלפל, מחממים מחבת עם מעט שמן מכניסים את הדג על החלק של העור וצורבים על להבה בינונית כ 4 דקות, הופכים וממשיכים עוד כ 3 דקות ובודקים שזה מוכן.
להגשה: הניחו על צלחת הגשה מעט מהרוטב סדרו את הדג מעל ופזרו כוסברה.