כבדי עוף בוודקה ותאנים

רכיבים:

  • 800 גר' כבדי עוף טריים (שטופים ונקיים).
  • 4 יח' שורש סלרי קלופים וחתוכים לאצבעות 2/2.
  • 5 יח' תאנים בשלות אך קשות (חתוכות לפלחים).
  • 3 יח' בצל ירוק.
  • 50 מ"ל "פיג'לין" (או כל וודקה תאנים אחר).
  • 3 כפות שומן אווז (או שמן חמניות / זית).
  • מלח, פלפל שחור גרוס.

הכנה:
מרתיחים מים בסיר ומבשלים את שורש הסלרי במים עם מעט מלח עד לריכוך (לצנן במי קרח ולייבש
מעל מגבת). מחממים מחבת גדולה מוסיפים את שומן האווז מחליקים פנימה את מקלות הסלרי (מעט כל פעם) מתבלים במעט מלח ופלפל, מסובבים פאה בכל פעם עד שהכל זהוב וקריספי, מוציאים ושומרים במקום חם. מטגנים על המחבת את העוף מכל צד להשחמה ומתבלים. כל התהליך לוקח בערך שש שבע דקות (למי שמעדיף כבד צלוי יותר? מוזמן להמשיך ולצלות יותר) מוסיפים את התאנים לחצי דקה האחרונה,  יוצקים את ה"פיג'לין"/וודקה למחבת בזהירות (מרחיקים פנים) מטים מעט את המחבט לכיוון הלהבה כדי שהנוזל יבער מבשלים ביחד כדקה נוספת וזהו.

  • להגשה: מסדרים את מקלות הסלרי מעט בכל צלחת ועליהם מסדרים את הכבדים ופלחי התאנים
    דואגים לצקת את הרוטב שנשאר במחבת מעל הכל ומקשטים בבצל ירוק.
  • חשוב לדעת שהוודקה דליקה וכדאי להיזהר בהבערה שלה.
    את הסלרי בישלתי לפני וטיגנתי כדי ליצור צ'יפסים פריכים וטעימים.
    אך גם פירה טוב מספיק ואפילו מצוין.
    ולכל אלה שצולים את הכבד לפני כדאי לקצר בזמנים, כי כבד יבש שווה לכבד מר ולא טעים.
    לאלה שאסור/נמנעים  מאלכוהול, ניתן להחליף את הוודקה/פיג'לין ברכז רימונים מדולל במעט מים,רק להשתמש בו בסוף התהליך ממש חצי דקה לסיום.