רכיבים:
- 400 גרם קמח כוסמין מלא.
- 50 גרם סובין חיטה.
- 50 גרם אגוזי מלך.
- 1.5 כפיות מלח.
- 1.5 כפות שמרים יבשים.
- 1 כף סוכר חום.
- 350 מ"ל מים.
- 50 מ"ל שמן זית.
הכנה:
לקערת המיקסר מכניסים את הקמח, שמרים, סובין, סוכר חום ומערבבים, מוסיפים את המלח, מים, שמן זית
ולשים כ חמש דקות מוסיפים את האגוזים ולשים כ דקה נוספת (הבצק אמור להיות מאוד אוורירי בעכבות כמות הנוזלים הגדולה שבו).
את הבצק ניתן להשאיר במיקסר מכוסה בניילון ומתפיחים את הבצק כ 40 דקות.
לאחר התפחה ראשונה לשים שוב כ דקה ומעבירים את הבצק לתבנית גבוה משומנת היטב ומקומחת קלות, מתפיחים פעם נוספת כ 30 דקות. אופים בתנור שחומם מראש 200 מעלות צלזיוס כ 20 דקות מנמיכים טמפרטורה ל 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד עשר דקות.
חשוב לצנן מעל רשת לפחות חצי שעה לפני שפורסים את הלחם (שווה להתאפק).