ניוקי ברוטב פטריות פורטובלו ועגבניות

רכיבים לניוקי:

  • 400 גר' פירה תפו"א.
  • 125 גר קמח לבן.
  • 1 יח' ביצה.
  • 1/2 כפית מלח דק.

לרוטב:

  • 5 יח' פטריות פורטובלו  חתוכות (אפשר כל פטריה שרוצים).
  • 2 יח' עגבניות בשלות  חתוכות לקוביות(רצוי תמר).
  • 2 שיני שום קלופות ומעט מעוכות.
  • 1/4 כוס יין לבן יבש.
  • 1/4 כוס מים.
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר כל עשב תיבול שרוצים).
  • 12 יח' כדורי מוצרלה קטנות (נמצא במעדניה של כל סופר, או פרמזן מגורר).
  • 3 כפות שמן זית משובח.
  • 50 גר' חמאה רגילה.
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

הכנה של הניוקי:

מבשלים תפו"א שלמים בקליפתם (נקיים ושטופים) במים עם מעט מלח, מסננים ומצננים היטב.
קולפים את תפו"א ומכניסים לקערת מיקסר ומועכים ללא גושים, מוסיפים את הקמח, המלח והביצה
ומערבבים. בשלב הזה בודקים את הבצק ( צריך להיות מעט דביק אבל לא מימי) במידה ונראה לכם
מימי מעט, אפשר להוסיף כף אחת עד שתיים של קמח לבן. מעבירים לשק זילוף.
מרתיחים מים עם מעט מלח. עומדים עם שק הזילוף מעל הסיר, מזלפים את הפירה החוצה וחותכים
בעזרת סכין לגלילים באורך 2 ס"מ, מחכים שהניוקי יצוף ומבשלים עוד שתי דקות, מסננים ועבירים
את הניוקי למחבת עם הרוטב.

הכנה של הרוטב:

במחבת עם שמן הזית שמים את הפטריות, שום, ועגבניות מבשלים כ 2-3 דקות, מוסיפים את היין לעוד
כ- דקה, מוסיפים את המים ומבשלים עוד 2 דקות, טועמים ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס מוסיפים את הפטרוזיליה והחמאה לערבוב אחרון.

זה השלב שמחברים את הניוקי לרוטב, ערבוב וסידור על צלחת והוספת כדורי המוצרלה.

נקודות חשובות להצלחה:
1. כל זמן שתפו"א שלנו יבש יותר נשתמש בפחות קמח, במידה ותפו"א מימי נשתמש ביותר קמח.
בגדול זה מה שקובע אם הניוקי יתפרק או יהיה דחוס ולא אוורירי.
2. הרוטב תמיד מחכה לניוקי ולא להפך.
3. לא לפחד לנסות ולהכין, אתם תגלו שזה מאוד פשוט והטעם שווה כל רגע של עמידה במטבח.