פילה סלמון על ריזוטו שחור

רכיבים:

  • 600 גר' פילה סלמון טרי/מופשר (בבקשה לא מעובד).
  • 1 כף מלח אטלנטי/מלח גס.
  • חצי כוס שמן זית כתית מעולה.
  • חצי כוס תימין/אורגנו טרי קצוץ ועוד צרור קטן.
  • פלפל שחור גרוס.

הכנה:

מוודאים שפילה הסלמון שטוף ונקי מקוצים וקשקשים, חותכים את הפילה לארבע חלקים שווים
(ניתן לחלק גם לאחר העישון, במידה ויודעים מבלי לפרק את הדג). מפזרים מעל הדג מלח גס
ומשהים במקרר  למשך שעתיים שלוש, מוציאים ומנגבים את הנוזלים שנקווה ביחד עם המלח.
מערבבים את השמן עם האורגנו, מורחים מעל הדג היטב ומפזרים פלפל שחור גרוס.
משהים שוב במקרר לשעתיים שלוש. בינתיים מכינים את סיר העישון (למי שאין דואג להדליק גריל עם מעט מאוד פחמים).
בתחתית סיר העישון מניחים מעט שבבי עץ/ נסורת ועשבי תיבול, בחלק של הרשת, מניחים צרור עשבי תיבול, מוציאים את הדג מהמקרר ומסדרים מעל. מניחים את הסיר מכוסה מעל להבה ומעשנים כ רבע שעה עד עשרים דקות
בטמפרטורה של עד 100 מעלות.

אופציה לגריל: מעל רשת צליה מניחים צרור עשבי תיבול, מוציאים את הדג מהמקרר ומסדרים מעל.
בגריל דואגים לשטח את הגחלים נמוך ככל הניתן, מפזרים מעל עשבי תיבול טריים ואו נסורת רטובה
כדי ליצור עשן. מניחים את הרשת עם הדגים וסוגרים את מכסה הגריל למשך רבע שעה עד עשרים דקות.
יש לבדוק מידי פעם שאנו לא מיבשים את הדג.

נקודות חשובות:
מכיוון שלגריל פחמים אין מד טמפ' חשוב לוודא לפני שמניחים את הדג שהגחלים בעלי גוון אפור עם לבן
בכדי למנוע התלקחות של הגריל וצלייה איטית של הדג.
לבדוק מידי פעם שיש מספיק עשן והדג לא מיובש.

רכיבים לריזוטו שחור (גרסה כשרה):

  • 1 כוס אורז שחור קצר, שטוף ומסונן. קניתי בניצת הדובדבן (לא הארוך שנראה כמו מסמר דק).
  • 0.5 כוס עדשים שחורים, שטוף ומסונן.
  • 0.5 כוס יין לבן יבש.
  • 2.5 כוסות ציר דגי/ירקות או מים (לא לפחד להוסיף יותר במידה וצריך).
  • 1 בצל קטן קצוץ לקוביות.
  • 1 שן שום כתושה.
  • 2 ענפי תימין/אורגנו (להפריד עלים).
  • 5 כפות שמן זית.
  • מלח, פלפל שחור.
  • 2 כפות גבינת טופו בטעם שמנת טבעית (ניתן להשיג כמעט בכל סופר).
  • מעט עדשים כתומים מונבטים או כל נבטוטים שתבחרו זה מוסיף צבע, טעם ומרקם.

הכנה:

שמים בסיר את השמן, הבצל, השום והתימין ומטגנים עד לשקיפות הבצל, מוסיפים את האורז מערבבים
ומוזגים את היין הלבן תוך כדי ערבוב, כאשר היין נבלע באורז מוסיפים 2 כוסות מים חמים בוחשים
וסוגרים עם מכסה למשך רבע שעה, פותחים מוסיפים את העדשים, מוסיפים עוד חצי כוס מים חמים\
מערבבים ומכסים שוב ומבשלים עוד חצי שעה בערך. חשוב מידי פעם לפתוח ולערבב ואם חסר מים אפשר להוסיף.
לאחר שהאורז מוכן מוסיפים את הטופו ומערבבים כדי לקבל מעין קרמיות כזו שמצפה את האורז.