מפעל פסטה - רומא

פסטה מקמח כוסמין

רכיבים:

צמחוני

  • 0.5 ק"ג קמח כוסמין/מלא (להשיג בחנויות טבע).
  • 4 ביצים טריות.
  • 50- מ"ל שמן זית כתית מעולה.

הכנה:

מכניסים למיקסר את כל החומרים ולשים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

את הבצק המוכן מכסים בניילון ומניחים לחצי שעה, כדיי שיהיה ניתן לעבוד עם הבצק בייתר קלות.

ישנם שני סוגים של  מכונות פסטה ידניות: האחת, יכולה רק ליצור צורות. והשנייה, יכולה גם לרדד את הבצק וגם ליצור צורות.

אם זו המכונה שיש בידכם כל מה שצריך לעשות זה לרדד את הבצק לעלה באורך 30 ס"מ וברוחב המכונה

לאחר מכן מכניסים את העלה לאורך, לחלק שחותך פסים מעט רחבים. את הפסים החתוכים מקמחים מעט כדי למנוע הידבקות עד לבישול. את הפסטה מבשלים במים רותחים עם מעט מלח כ- 5 דקות למצב "אל דנטה".

למי שיש את המכונה שנראית כמו מכונת בשר מפעם, מרכיב על המכונה את הראש שמוציא פסים רחבים, מכניס בכל פעם קצת מהבצק ומסובב ביד עד קבלת האורך הרצוי.